Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
        Hem       Om Stiftelsen       Syfte och mål       Ansökan       Verksamheter       Styrelse  
       

NyheterDatum för ansökan
Ansökningar skall vara inkomna före:
1 april resp. 1 oktober

(Tryck på bilden för att se den i större format)
Invigning av Tyrehallen - Foto Bert Wilnerzon
Invigning av Tyrehallen - Galakväll
Nästan 400 personer kom till invigningen av Tyrehallen. Kvällen började med Tyringe kyrkokör och Röke kör under ledningen av Ingvar Albihn. Sedan invigningsceremonin med representanter från kommunen och stiftelsen. Gästartisterna var Jörgen Johansson och Glenn Wish och kvällens konferencier var Håcan Nilsson.
Bilder från invigningen ... tryck här! (bilder från första spadtaget till invigningen)
Norra Skåne artikel, tryck här!
2017 04 02


Tyringe Galakväll i Tyrehallen kl. 19.00 Invigning av Tyrehallen

Den första april blir det en stor Galakväll i Tyrehallen kl. 19.00.
Insläpp från kl. 18.00.
Boka/Köp din biljett så här:
Räkna ut antal biljetter och antal mingeltallrikar, swisha totalbeloppet till 123 245 2506, skriv gärna antal av varje. Du kan även betala via bg 5185- 5682. Dina biljetter kommer att finnas att hämta vid entrén eller enligt annan överenskommelse.

Har du några frågor, maila tyrehallen@gmail.com

Vid förköp på Hemköp eller Sparbanken Skåne i Tyringe får du din biljett direkt. Även där kan du göra förköp på mingeltallrik.


Affisch, tryck här!
2017 03 15Tyringe Multiarena

I våras sattes spaden i marken för den multiarena som Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse och Hässleholms kommun bygger tillsammans i Tyringe. Multiarenan byggs i anslutning till Tyrs Hov. Bygget pågår nu för fullt och anläggningen beräknas stå klar i februari 2017. Peab är entreprenör.

Varför en multiarena?
• Mötesplats för alla åldrar
• Attraktivt område och utökad potential för Tyrs Hov – en arena för idrott, mässor, konserter, idrottsläger och konferenser.
• Ett sätt att utveckla Tyringe och Hässleholms Kommun för framtiden
• Samarbete och samverkan mellan klubbar och byar
• Attraktivare att bo i bygden, skapar boendeporten västerut

Den kommer att ha konstgräs för fotboll, löparbanor och utrustning för friidrott, men även kunna användas för andra sporter och arrangemang.
Budgeten ligger på 37 miljoner kronor, varav Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse står för cirka 30 miljoner och kommunen för 7 miljoner. Efter färdigställandet kommer stiftelsen skänka sin andel i arenan till Hässleholms kommun för fortsatt drift.
2016 07 15

Bilder från pågående bygget av MultihallenUtdelningar under Nationaldagen 2016
Under nationaldagsfirandet i Tyringe delade Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse ut stipendier inom musik och kultur. Samtidigt delade stiftelsen ut årets första omgång av bidrag.
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse

Stiftelsen delande ut stipendier för främjande av musik och kultur bland ungdom:
* Emma Kullman, fiol, 1 000 kr
* William Tengstrand Nugent, klarinett och piano, 1 000 kr
* Ellen Alm, klarinett, 2 000 kr
* Milla Karp, saxofon och dans, 2 000 kr
* Annie Lind, piano, 3 000 kr
* Robin Eek, sång och tvärflöjt, 3 000 kr

Från vårens ansökningar har följande organisationer och projekt beviljats bidrag:
* Föreningen i framtiden, Tyringe Konståkningssällskap: 20 000 kr
* Coerverdag, Tyringe IF: 28 000 kr
* Åparkskvällar 2016, Wrambjers: 10 000 kr
* Tyringedagarna 2016: 15 000 kr
* ”Integrabandy”, Röke Innebandyklubb: 33 000 kr
* Sanatorieskogen, Tyringe Byalag: 25 000 kr
* Integration genom sång, Tyringe Byalag: 20 000 kr
2016 07 15Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse
Bilden från vänster: Lena Wallentheim, Hässleholms kommun,
Anders Nilsson, Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse,
och Per Lind, Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse.
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse

Klart med byggentreprenör till multihall i Tyringe

Under våren sattes spaden i marken för den multiarena som Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse och Hässleholms kommun bygger tillsammans i Tyringe. Kontrakt har skrivits med Peab.
Varför en multiarena?
• Mötesplats för alla åldrar
• Attraktivt område och utökad potential för Tyrs Hov – en arena för idrott, mässor, konserter, idrottsläger och konferenser.
• Ett sätt att utveckla Tyringe och Hässleholms Kommun för framtiden
• Samarbete och samverkan mellan klubbar och byar
• Attraktivare att bo i bygden, skapar boendeporten västerut
Multiarenan byggs i anslutning till Tyrs Hov. Den kommer att ha konstgräs för fotboll, löparbanor och utrustning för friidrott, men även kunna användas för andra sporter och arrangemang. Anläggningen ska stå klar den sista november 2016.
Bygget har varit på gång sedan 2011 då en avsiktsförklaring gjordes med Hässleholms kommun. De slutliga planerna presenterades idag fredag på en presskonferens i stadshuset, med bland andra stiftelsens ordförande Anders Nilsson och kommunstyrelseordförande Lena Wallentheim.
Budgeten ligger på 37 miljoner kronor, varav Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse står för cirka 30 miljoner och kommunen för 7 miljoner. Efter färdigställandet kommer stiftelsen skänka sin andel i arenan till Hässleholms kommun för fortsatt drift.
2015 11 20Julmarknaden i Tyringe Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse utdelningar.
Dessa bidrag delades ut under Julmarknaden:

Eleverna i Åk 9 Tyringe Skola, Fördjupningsstudier Förintelsen: 125.000kr
Genom fördjupade kunskaper kring andra världskriget och förintelsen ges eleverna möjlighet att utveckla och utöka sin förståelse för alla människors lika värde.

Agility för alla, Byalaget Västra Torup: 75.000kr
Agility är en lättsam och underhållande sport, ofta är både farten och stämningen hög och hunden minst lika förtjust som publiken. Det är samtidigt en uppvisning i avancerat samspel och kräver mycket träning och ett nära och lyhört samarbete mellan hund och
förare. Byalaget startar upp den nya verksamheten våren 2016 med idrottsplatsen som bas.

Arrangemangskalender, Tyringe Byalag: 35.000kr fördelat på 3 år
Tyringebygden har ett aktivt föreningsliv och ett brett utbud av aktiviteter av allehanda slag. Byalagen i Tyringe gamla kommun fortsätter samverka i projektet ”Tyringebygdens kalender”.

Strandliv2, Skyrups Båt- & Strandklubb: 25.000kr
Stranden vid Sjövägens slut i Stora Skyrup är verkligen en idyll. Antalet besökare har ökat markant och många barnfamiljer söker sig hit. Föreningen arbetar nu vidare med sitt projekt och vill skapa en speciell badstrand med brygga anpassad för barn i lägre åldrar.

EFS-gården i Eljalt, Röke EFS: 25.000kr
Det har saknats en träffpunkt för allmänheten i Röke efter att affären lades ner. Röke EFS vill öppna upp och utvidga verksamheten på EFS-gården. ”Sommarkvällar” är redan etablerat sedan tidigare. Med fräscha och funktionsenliga lokaler ges nu möjlighet att utvidga verksamheten.

Levande Forum, Tyringe Byalag: 20.000kr
Tyringe Museum, en del av Tyringe Byalag, är inte ett ”händerna på ryggen-museum” utan ett levande forum för alla åldrar och intressen. Många barngrupper hittar vägen hit! Planen är att göra montrar och samlingar än mer pedagogiska för att bättre passa de små besökarna på museet.
Sedan Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse bildades har nu drygt 3,6mkr beviljats till olika projekt i bygden.Stipendiater prisades på nationaldagen 2015

Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon

1.000kr Nora Souders,trombon, dans, teater
1.000kr Elsa Alm,elbas
1.000kr Dylan Persson Johansson, piano, animation
2.000kr Ella Alm,trombon
2.000kr Sandy Kongphachith,piano, keyboard
2.000kr Sofie Myrtenstam,elbas, dans, teater
2.000kr Alice Alm,flöjt, dans
3.000kr Emma Hansson,flöjt, gitarr
3.000kr Charlotta Borglin, sångUtdelning av beviljade bidrag våren 2015

Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon

Mål i sikte, Tyringe Simsällskap: 125.000kr
Med en långsiktig och väl genomarbetad plan för klubbens utveckling, av såväl simmare som tränare och styrelse mfl går nu startskottet i detta projekt!

Torsjö Live: 50.000kr
2014 arrangerades Torsjö Live för första året. Trots tidvis ösregn och åska tog sig runt 3000 personer till Lilla Torsjö för en annorlunda musikupplevelse. I år är artistutbudet större, kringaktiviteterna fler och festivalen har blivit ett 2-dagars-event. I ett samprojekt med Utvecklingsstiftelse Sparbanken 1826 lämnar vi bidrag till detta kulturevenemang.

Summercamp i Tyringe 2015: 5.000kr
Barn i årskurs 2-7 ges möjlighet att prova på ett antal olika aktiviteter under några dagar i juni. Kanske de hittar något som de vill fortsätta med?

Coerverdag, Tyringe IF: 35.000kr
Coerver innebär teknikträning i fotboll, för ungdomar mellan 9-16 år, en heldag där de drillas både individuellt och i grupp. Gäller för ungdomar från hela Tyringebygden!

Åparkskvällar 2015 – Wrambjers: 10.000kr
Musikälskare från när och fjärran samlas i Åparken för att lyssna på och sjunga med i folkkära melodier. Med hjälp av och i samverkan med flera av byns föreningar och privatpersoner genomförs Åparkskvällarna för 23:e året i Familjen Wrambjers regi.

Tyringedagarna 2015: 10.000kr
”Vi ska alla trivas i naturnära Tyringe”! Tyringedagarna med olika aktiviteter och ett varierat artistutbud erbjuder något för de flesta och stärker samhörigheten i bygden.Lokala projekt delar på 318. 400 kr från Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse

Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse bildades i samband med att Tyringe Sparbank fusionerade med Kristianstads Sparbank och bildade Sparbanken 1826. Stiftelsens uppgift är att stödja projekt inom Tyringe gamla kommun.
Utvecklingsstiftelsen tar emot ansökningar från ideella organisationer, föreningar, institutioner, företag och liknande inom näringsliv, samhälle, idrott och kultur. Följande av höstens ansökningar har beviljats bidrag:
Eleverna i Åk 9 Tyringe Skola, Fördjupningsstudier Förintelsen: 98.400kr
Genom fördjupade kunskaper kring andra världskriget och förintelsen ges eleverna möjlighet att utveckla och utöka sin förståelse för alla människors lika värde.
Tyringe skola, föreläsning Förintelsens Överlevare: 15.000kr
Eleverna i åk 8 o 9 får ta del av en föreläsning i december och allmänheten välkomnas den 7 januari 2015, kl 18.00 på Tyringe skola.
Arrangemangskalender, Tyringe Byalag: 30.000kr
Tyringebygden har ett aktivt föreningsliv och ett brett utbud av aktiviteter av allehanda slag. Byalagen i Tyringe, Matteröd,Röke, Hörja, Västra Torup och Finja samverkar i detta projekt med att ta fram och distribuera ”Tyringebygdens kalender”.
Tyringe Skolmuseum: 10.000kr
Med enkla sökvägar kommer muséets fantastiska arkiv av planscher och kartor komma skolundervisningen till del och till allmänhetens kännedom på ett helt annat sätt än tidigare.
Föreningen i framtiden, Tyringe Konståkningssällskap: 30.000kr
Med en långsiktig strategi kring medlems- och ledarrekrytering vill TKS bredda sin verksamhet och bädda för framtiden. Större delaktighet i såväl planering som utförande av träningsaktiviteter skapar inspiration och utvecklingsmöjligheter för fler.
Fortsatt Växtkraft, Röke innebandyklubb: 20.000kr
Vidareutveckling av det mentorskapsprogram som startade upp för ett år sedan. Klubben vill nu bygga vidare så att samtliga lag i föreningen omfattas av programmet.
Kvarndammen, Tyringe Byalag: 20.000kr Ett ljusspel i Kvarndammen kommer uppmärksammas av alla besökare och inte minst tågresenärer. Samverkansprojekt med ortens företagare.
Tyrebuggen, Tyresvingen: 15.000kr Danstävling i bugg är en utveckling av klubbens verksamhet inom dans.
Rörliga friluftslivet, OK Tyringe: 80.000kr Många är vi som kommit i kontakt med orienteringssporten. I skolan, på motionsnivå eller i tävlingssammanhang. Oavsett vilken nivå du är på kan du vara med. Orientering är för alla! Kartan är det viktigaste verktyget för att kunna hitta rätt. OK Tyringe upprättar olika kartor i vårt närområde. Väl mött i skogen!
Sedan Utvecklingsstiftelsen bildades har drygt 3 mkr beviljats till olika projekt i bygden.
2014 12 05
Susanne Hagelin BengtssonStipendiater prisades på nationaldagen 2014

Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon
Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse instiftade år 2009 stipendier för främjande av Musik och Kultur bland ungdom.
Stipendiat skall vara bosatt inom Tyringe gamla kommun* samt vara inskriven och deltagande elev i Kulturskolan Hässleholm. Stipendiaterna utses av lärarna på Kulturskolan.
Stipendiet är tänkt att användas för stipendiatens fortsatta utveckling inom musik och kultur.
3.000kr Viktor Nilsson, piano
3.000kr Karin Gustafsson, violin
2.000kr Tilda Alm, saxofon
2.000kr Josefin Persson, tvärflöjt
1.000kr Magdalena Thörn, tvärflöjt
1.000kr Sara Souders, saxofon och dans
Viktor och Karin framförde tillsammans ett musikstycke efter stipendieutdelningen.Utdelning av beviljade bidrag våren 2014

Tyringe Sparbanks Utvecklingsstiftelse, Foto Bert Wilnerzon
I samband med Tyringedagarna delades årets första omgång av beviljade bidrag ut. Följande organisationer och projekt erhöll bidrag:

Tyringe Fotoklubb: 35.000kr Det är välbekant att bilden delger vad människor känner, tänker, förmedlar intryck och skeenden. Tyringe Fotoklubb har ambitionen att bjuda Tyringebygdens invånare på kulturevenemang med inriktning mot bild och ljud som både gammal och ung kan ta del av och tillgodogöra sig.

Hässleholms Modelljärnvägsförening: 10.000kr Hur såg det ut en gång i tiden när järnvägstrafiken var en viktigare del för orten? Vissa byggnader i Finja samt del av torvhanteringen i Västra Torup kommer att återskapas.

Korpen i Tyringe: 53.000kr I Sanatorieskogen löper motionsslingor kors och tvärs genom den kuperade terrängen där bokskogen dominerar. Gul slinga är fem kilometer lång, röd sju kilometer och grön en hel mil. Ett underbart rekreationsområde som nu kompletteras med ett utegym uppe vid Stenberget.

Åparkskväll med danstema – Wrambjers: 10.000kr, Tyresvingen: 5.000kr Musikälskare från när och fjärran samlas i Åparken för att lyssna på och sjunga med i folkkära melodier. En av kvällarna lägger Tyresvingen ut en dansbana i gröngräset och inbjuder alla besökare till dans.

Tränarutbildning, Tyringe Simsällskap: 10.000kr

Tyringe Byalag: 20.000kr Bättre skyltning vid infarterna och vid stationen bidrar till att besökare känner sig än mer välkomna till Tyringe!

Sedan Utvecklingsstiftelsen bildades har ca 2,7mkr beviljats till olika projekt i bygden.Tryck här för att se "Utdelningar under 2009-2012"


       

       

       
Tyringe


Webmaster Wilnerzon